BLOGas.lt
Sukurk savo BLOGą Kitas atsitiktinis BLOGas

Mmm, paj… Pampkin paj!

Kadangi moliūgų pyragą valgiau tik vieną kartą gyvenime, tai šis pyragas yra skaniausias pasaulyje (: Receptą gavau iš kaimyno amerikono, kuris paprašė, kad mama atsiųstų močiutės instrukcijas. Afigienai. Taip kad čia 100% tikras daiktas, ne juokai.

Vargšas, dar ir visas proporcijas perskaičiavo iš kvailų uncijų ir puodelių į žmoniškus gramus ir decilitrus ((: ale ot geras kaimynas pasitaikė, ne kitaip.

Shiny interpretacija:

Įdaras:

  • 200 g Philadelphia sūrio/kremo
  • 0,5 l moliūgų tyrės (naudojau blenderį)
  • 2 dl cukraus
  • 0,5 šaukštelio druskos (na, iš tikro tai netyčia daugiau įsibėrė, bet gi mizeris)
  • 1 kiaušinis + du tryniai, išplakti su šakute iki vientisos masės
  • 2,5 dl grietinėlės (tiek buvo indukyje, tai visą ir supyliau)
  • 50 g sviesto, ištirpinti
  • 1,5 šaukštelio vanilinio cukraus
  • 0,5 šaukštelio cinamono

Tešla: atkreipti dėmesį, kad originaliam recepte tešlos yra dviguba porcija (: Taip yra todėl, kad kaimyno močiutė dažniausiai kepdavo du pyragus iš karto – vieną su moliūgais, kitą su pekano riešutais, tai tešlos daug ir darydavo dėl to. Va tokia tat istorija.

  • 3 dl miltų
  • 0,5 šauktštelio kepimo miltelių
  • truputį druskos
  • 1,5 šaukštelio cukraus
  • ~140 g sviesto (Reikėjo dėt margariną + sviestą, bet kadangi margarino šiaip neperku, o jis pas mus parduotuvėje tik 1 kg pakuotėmis, tai dėjau tik sviestą)
  • 0,5 dl šalto šalto vandens

Procedūra:

Sumaišom moliūgus su Philadelphia, sudedam cukrų ir druską, kiaušus, grietinėlę, atvėsųsį tirpintą sviestą. Intensyviai maišom kol viskas tarpusavyje gražiai pasiskirsto. Suberiami prieskoniai ir dar kartą gerai išmaišoma. Gaunasi didelis bliūdas gana skystos masės, taip ir turi būt.

Įjungiam orkaitę ir įkaitinam iki 175°C. Pirštais sutrinam sviestą (arba sviestą ir margariną) su miltais, įpilam vandens ir suformuojam tešlą. Per ilgai jos minkyt nepatartina. Tada paimam pyrago formą (naudojau ~27cm skersmens stiklinį apvalų indą su kraštais). Kuo aukštesnis kraštas tuo geriau. Joje išklojam tešlą, suformuojam kuo aukštesnius kraštus, dugną keliose vietose pabaksnojam šakute. Dedam į orkaitę ir kepam ~10 minučių, kol pradės truputį keist spalvą. Amerikojo močiutės recepte siūloma apdengt foliją, nežinau, gal jos orkaitė buvo kitokia, bet aš 5 min su folija pakepiau, nieko nevyko, tai nudengiau, ir viskas buvo gerai.

Tada kai jau tešla aprudavo, ją ištraukiam iš orkaitės ir atsargiai supilam visą moliūgų įdaro masę. Man vos tilpo, beveik per kraštus liejosi, kitą kartą gal visdėlto apsiribosiu tik 2 dl grietinėlės ir stengsiuos aukštesnius kraštus suformuoti (:

Siūloma kept 50 minučių, bet mes kepėm kokios pusantros valandos, nes vis labai skystas tas pyragas atrodė pajudinus. Gal dėl to kad daugiau įdaro, o ir šiaip kaip sakiau, orkaitės gal Amerikoj kitokios, kas jas žino (: Į pabaigą pridengėm folija, kad viršus nesuskurstų.

Kai jau nusprendėm, kad iškepė, ištraukėm iš orkaitės, leidom truputį pravėst ir puolėm ragaut. Niam niam! Amerikojas sakė kad skonis tikrai toks koks ir turi būt, beveik susigraudino, kad pyragas “kaip namie” (: eh. Bet tai reiškia Great success!

Kitą dieną pastebėjom, kad nors pyragas buvo nuostabiai skanus pirmą dieną, bet per naktį pabuvęs šaldytuve tapo aplamai dangiško kreminio skonio, tirpo burnoj, jautėsi moliūgų skonis, cinamonas iš vis jėga, na nu tiesiog pasakų pasaka (: Todėl labai rekomenduoju kept dieną prieš tai, kai planuojat smaguriaut.

Skanaus!

Patiko (2)

Rodyk draugams

Komentarai (8)

  1. nuostabu! ypač valdo vienetų konversija recepte :)
    1/2 stick butter melted — 56.7g brilliant!

  2. ((: na labai stengesi kad tik kuo tiksliau paverst su visokiais online converters

  3. lfx:

    O pati taip ir dėjai kaip nurodyta 171,1 g ? ;)

  4. jei idemiau paskaitysi irasha, tai rasi ir parasyma kaip as ta recepta interpretavau ir kaip ka apvalinau (:

  5. ZD:

    Atrodo tik labai labai skaniai. Tikras amerikoniskas seimyninis receptas! :)))

    O kaip tu moliugu tyre gaminai? Tiesiog zalia moliuka sublenderiavai ar pries tai iskepei orkaitej?

  6. Zalia nulupau, susmulkinau peiliu ir tada blenderiu sumaliau iki gana vientisos tyres. kept nereikia moliugo ne pyrage (:

  7. skaitytoja:

    dėkui :) kepiau šitą skanuolį, labai jau greitai susivalgė :(

  8. aha, cia turbut pagrindinis pyrago trukumas ((:

Rašyti komentarą