BLOGas.lt
Sukurk savo BLOGą Kitas atsitiktinis BLOGas

Viena lašiša - 4 patiekalai ..arba kulinarai-maniakai doroja 2 kilogramus žuvies. Mmm!

Kažkada jau minėjau kažkur, kad dažnai savo valgiaraštį planuojam pagal tai kokios akcijos tą savaitę parduotuvėse vyksta. Taip jau atsitiko, kad vietinis Hemköp pasiūlė šviežios lašišos papigiai (50 SEK/kg, arba 18 LTL/kg). Tai kaip neprigriebt! ((:

Viena bėda ta, kad ta žuvis gana didelė. Ir šviežia tik porą dienų.. Tai pasiraitojom rankoves ir šeštadienį prisigaminom visai ateinančiai savaitei, jei ne ilgesniam laikui ((: Gaminom 4 skirtingus patiekalus vienu metu. Tai man iki šiol labai keista, kad nieko nesupainiojom, nesudeginom ar šiaip nepamiršom.

1. Lašišos sriuba. Pirmą kartą gyvenime pirkau ir naudojau kario pastą ir kokosų kremą. Buvo proga ir egzotiškoj azijiečių parduotuvėj apsilankyt [: Sriubą užskaitom. Kario pastos dar liko tai dabar suku galvą, ką čia tokio ne iš žuvies pasigaminus.. Juk dar turim ir 3,5 kg vištienos šaldikly! Woo-hoo ((:

Tokia geltona spalva nuo kario pastos

2. Makaronai su lašiša. Pagal receptą makaronai turėjo būt kriauklelės, bet kažkaip neradom parduotuvėje tokių, tai paėmėm kažkokius Gnochi. Užskaitom.

Česnakiukas, svoguniukai, žuvytė - niam niam niam

3. Lašiša folijoj su daug krapų ir citrinos. Šitas receptas tai jau senas ir išbandytas. Bet vistiek labai skanu.

4. Sultinys. Kaip minėjau, žuvis tai visa buvo, įskaitant uodegą, galvą, visokius pelekus. Tai negi išmesi? ((: Mes skūpi. O kaip tik dar ir visokie salierų likučiai voliojosi be paskirties.. Bet šitą gėrį supyliau į maišiuką ir sukišau į šaldymo kamerą. Kažkada pravers, kai jau vėl žuvies skonio pasiilgsim (gerai kad šaldiklyje galima tą sultinį laikyt tris mėnesius)

Žinau, kad atrodo gana baisiai. Bet po to per sietelį nusunkiama ir visas baisumas dingsta. Lieka tik kvapas.. (:

Aišku, po tokio kulinarinio maratono virtuvė kaip po karo buvo. Čia jau truputį apsitvarkius vaizdas:

Vis dėlto gerai gyvent barake, puodų vos ne kiek radom tiek ir sunaudojom. Bet taip pat gerai, kad tuo metu jokiems kaimynams nereikėjo nieko gamintis, nes savo šmutkėm buvom padengę visus įmanomus paviršius.

Sumoj su indų plovimu and stuff sugaišom kokias dvi valandas. Kai
pagalvoji, tai visai apsimoka, o po to visą savaitę tik valgyt. Bet kada mes tiek visko suvalgysim.. Ir dar iš lašišos.. O vargeli.. ((:

Rodyk draugams

Komentarai (10)

  1. Roota:

    OMG. Čia kažkas apie kulinariją? Kaaaaip baiiiisuuuu!!!!

  2. shiny:

    Nuosirdziai atsiprasau, bet pas mus lyja ir siaip nebuvo ka veikt ((:

  3. Liolik:

    velnias, noriu valgyt! skaniai, skaniai cia viskas..

  4. merhaba1:

    gal galima būtų gauti receptukus sriubos ir makaronų?

  5. Galima (: tik reik nurasyt nuo knygos.. tai gal rytoj

  6. Anonimas:

    gal butu galima lasisos folijoje recepta?aciukas

  7. issiunciau i jemaila kuri matau prie komentaro (:

  8. indre:

    gal galima butu gauti makaronu su lasisa recepta?

  9. rolandas:

    gal butu galima gauti receptuka,lasisa folijoj?

  10. Perki gabala lasisos, geriau su oda, na lyg “rieke” zuvies. Tarpe pridedi krapu ir citrinu, pabarstai citrinpipiriais ir druska. Isore irgi pabarstai pipirais ir druska. Tada paimi dideli gabala aliuminio folijos, idedi i kepimo inda, pridelioji citrinos riekeliu ir krapu, ant viso to uzdedi zuvi, labai gerai folija suvynioji ir kepi orkaiteje, 175-200°C temperaturoje. Kiek laiko reikia kepti - pasakyti sunku, priklauso nuo to kokio dydzio ir storio yra zuvis (: Skanaus!

Rašyti komentarą