BLOGas.lt
Sukurk savo BLOGą Kitas atsitiktinis BLOGas

Apple fiesta

(Vat ir ne apie iPhone. Jau prisižiūrėjau kaip čia vietiniai visi prisipirkę, susėda ratu ir rodo vieni kitiems kokių programų ar žaidimų parsisiuntė. Ot tai džiaugsmas. Anksčiau tokie tamagochi žaisliukai buvo, pamenat?)

Nors vis daugiau asabų piktinasi mano kulinariniais potyriais, bet aš nepasiduosiu ir vistiek rašysiu! Cha! Ir ne jokia aš ne namų šeimininkė, aš tik pavalgyt mėgstu [:

Vienas tautietis užmatė labai puikų apleistą sodą susidedantį iš 4-5 vis dar puikius obuolius priderančių obelų. Su sąlyga, kad minėtas tautietis vasarą įsigijo ir keturratę transporto priemonę, tai sekmadienį prilipom pilna mašina žmonių apsirūpinusių maišais, krepšiais ir dėžemis ir išlekėm apžiūrėt kas ten kaip.

O obuoliai tai kuo puikiausi, kuo saldžiausi, senai tokių skanių valgius bebuvau. Beveik nekirmeliuoti, neapdaužyti ir labai ilgai nepūva. Woo-hoo! Aišku, kyla lengvas įtarimas apie tam sode per kokius nors ilgus šimtmečius prisikaupiusias trąšas ir pesticidus, bet gali būti kad tiesiog gera žemė ir gera rūšis pasitaikė (: Biški tik savotiškas jausmas buvo juos rinkt, nes ten prie kažkokio dviračių tako, tai labai jau keistai į mus visi pravažiuojantys žiūrėjo. Truputį pasijaučiau kaip tikrų tikriausia imigrantė..

Tai va. Parsitempėm namo du milžiniškus maišus, mano akimis tai maždaug apie 15 kg ten tikrai buvo. Kaip sakant, “neturėjo žmogus vargo, nusipirko ožką” ((: Sekmadienį padarėm pradinį atrūšiavimą į grupes “gražūs” ir “daužti”, po to daužtus dar kartą paskirstėm “daužti pratrūkę” ir “daužti bet nelabai”.

Po to prasidėjo visi smagumai. Rašymo momentu, jau prisivirėm 1. obuolienės, 2.-3. Brangusis iškepė du obuolių pyragus, šiandien pietums 4. vištiena su obuoliais, o dar kadangi faršas papigiai buvo tai vakare kažkokius ten 5. navatnus kotletukus gaminsim.. irgi su obuoliais ((: Ir čia net daužtų maišas nepasibaigs! OMG ((: Kolkas viskas buvo labai skanu ir labai gerai. Bet vistiek neramu, kad obuoliai spės visiškai įgrįst ir atsibost greičiau negu juos suvalgysim. Nes kad ir skirtingomis formomis juos kolkas vartojam, bet tai vistiek tas pats skonis atsikartoja..

Vakar mama dar genialų dalyką patarė, gi galima sudžiovint! Tai va kai jau nebegalėsim žiūrėt į tuos raudonus vaisius, o išmest vis dar bus gaila, tai vyks dar vienas mega-projektas (:  Uuu..

Rodyk draugams

Komentarai (3)

  1. GG:

    ne, džiovinti nelabai kokie obuoliai :D geriausia juos iškepti ir su cinamonu suryti :D sueina greit

  2. viktorija:

    man visada buvo įdomu, kaip žmonės tuos dangtelius užsukioja. juk reikia stipriai, kitaip nieko nesigaus.
    lietuvoj tai ten su tokiu blynu spaudžia, bet jūs gi tokių įrankių į švediją nesivežėt.. ar buvot iš anksto apmąstę, kad darysit uogienę? :)

  3. neturim jokių įrankių. tiesiog kaitinau stiklainius ir kaitinau dangtelius ir kažkaip kai juos karštus užsuki tai jie gerai laikosi

    beto, neplanuojam tos uogienės per žiemą laikyt, manau kad gana greit išbaigsim tai gal ne taip ir svarbu tada (:

    GG - džiovinti obuoliai geriau negu supuvę ir išmesti obuoliai ((:

Rašyti komentarą